Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010

Όταν η θεραπεία είναι χειρότερη κι από την ίδια την ασθένεια...

Ένας τρόπος για να εξασφαλίσουν κάποιο εισόδημα οι ιατρικές ιδιωτικές υπηρεσίες είναι η δημιουργία μιας σχέσης εξάρτησης των ασθενών από φάρμακα που συνεχώς απαιτούν επανέλεγχο, δοκιμές και ανανέωση των οδηγιών. Για παράδειγμα, τα αντιπηκτικά αίματος, απαιτούν την πραγματοποίηση δοκιμών προθρομβίνης για να προσδιοριστεί ο χρόνος που χρειάζεται για την πήξη του αίματος. Τα χάπια για την αρτηριακή πίεση απαιτούν την καταγραφή της. Από τη στιγμή που οι ασθενείς ξεκινούν να παίρνουν φάρμακα που δρουν κατά των οξέων, θα ανακαλύψουν ότι είναι σχεδόν αδύνατο να σταματήσουν να τα παίρνουν— η διακοπή θα προκαλέσει ξινίλες, σφίξιμο και πόνο στο λαιμό.
Η ουσιαστική εξέταση της αποτελεσματικότητας των συνταγογραφούμενων φαρμάκων φέρνει στην επιφάνεια κάποια πειστικά στοιχεία που υποστηρίζουν ότι τα περισσότερα από αυτά τα φάρμακα δεν είναι μόνο αναποτελεσματικά αλλά πιθανότατα επιδεινώνουν και την κατάσταση την οποία καλούνται να θεραπεύσουν. Κάποια από αυτά τα φάρμακα φαίνεται να έχουν φτιαχτεί για να δημιουργούν μια σχέση εξάρτησης που διαρκεί για ολόκληρη τη ζωή του ασθενούς, καθώς η διακοπή της χρήσης τους επιδεινώνει τα συμπτώματα. Ακόμα και κάποια φάρμακα που χρησιμοποιούνται για πολλά χρόνια και αποτελούν τη σφραγίδα της σύγχρονης ιατρικής έχουν αρχίσει να χάνουν τη βιολογική τους δράση.
Οι βασικές κατηγορίες των συνταγογραφούμενων φαρμάκων είναι αποτυχημένες. Τα περισσότερα φάρμακα δεν σχεδιάζονται για να καταπολεμήσουν τις βιοχημικές αιτίες μιας ασθένειας που κρύβονται κάτω από αυτό που βλέπουμε— και είναι πιθανό να σχεδιάζονται με σκοπό τη δημιουργία αυτής της σχέσης εξάρτησης για μια ζωή.
Πηγή: LewRockwell.com August 25, 2008

Σχόλια από τον Δr Mercola:
Όταν οι άνθρωποι έρχονται στο Φυσικό Κέντρο Υγείας, συνήθως σέρνουν μαζί τους και μια σακούλα γεμάτη με φάρμακα, αν και σχεδόν πάντα ξεκινούν από ένα, ένα φάρμακο που υποτίθεται να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, αλλά στην πραγματικότητα σε κάνει χειρότερα. Έπειτα έρχεται το δεύτερο φάρμακο για να θεραπεύσει τις παρενέργειες του πρώτου και η κατάσταση συνεχίζεται μέχρι που ο ασθενής μετατρέπεται σε κινητό φαρμακείο. Ο αριθμός συνταγών που χορηγούνται ανά άτομο στις
ΗΠΑ έχει αυξηθεί εκθετικά τα τελευταία 75 χρόνια. Το 1929, στον μέσο Αμερικανό χορηγούνταν λιγότερες από δύο συνταγές το χρόνο. Μέχρι το 2007, ο μέσος όρος συνταγών ανά άτομο στις ΗΠΑ ήταν:
• 4 συνταγές ανά παιδί (ηλικίας 0-18 ετών)
• Πάνω από 11 συνταγές ανά ενήλικο (ηλικίας 19-64
ετών)
• Σχεδόν 29 συνταγές ανά συνταξιούχο, ηλικίας 65 ετών
και άνω!
Επιπλέον οι παρενέργειες των φαρμάκων— από επίση μα συνταγογραφούμενα φάρμακα— αποτελούν στην πραγματικότητα την τέταρτη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ. Μόνο η καρδιακή προσβολή, ο καρκίνος και το εγκεφαλικό προκαλούν το θάνατο στους Αμερικανούς περισσότερο από τα φάρμακα που χορηγούν οι γιατροί. Οι Αμερικανοί που πεθαίνουν λόγω του ΗΙV/AIDS ή αυτοκτονιών είναι σχεδόν οι μισοί από αυτούς που βρίσκουν θάνατο λόγω αντίδρασης σε κάποιο φάρμακο. Λιγότεροι άνθρωποι πεθαίνουν λόγω ατυχήματος ή διαβήτη απ’ ότι λόγω παρενεργειών. Και αυτό ΔΕΝ περιλαμβάνει τις αρνητικές αντιδράσεις σε φάρμακα που προκαλούνται σε εξωτερικούς ασθενείς, τις περιπτώσεις κακής εξάσκησης της ιατρικής επιστήμης ή μεμονωμένες περιπτώσεις στις οποίες τα φάρμακα δεν χρησιμοποιήθηκαν από τον ασθενή σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού. Επιπλέον, όποτε νιώθετε άρρωστοι, πιθανότατα πιστεύετε ότι πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας για να σας χορηγήσει κάποιο φάρμακο ώστε να νιώσετε καλύτερα. Αυτός ο τρόπος σκέψης είναι βαθιά χαραγμένος στο μυαλό μας από την παιδική μας ηλικία, τότε που μας πήγαιναν στο γιατρό για ένα ασήμαντο κρυολόγημα ή μας έδιναν κάποιο χάπι ώστε να πέσει ο πυρετός (o οποίος στην πραγματικότητα είναι εκεί για να μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτερα) ή βλέπαμε κάποια διαφήμιση στην τηλεόραση ή διαβάζαμε κάποιο περιοδικό (τουλάχιστον στις ΗΠΑ).
Μας δίδαξαν ότι χρειαζόμαστε τους γιατρούς και τα φάρμακα για να θεραπεύσουμε το σώμα μας ενώ στην πραγματικότητα το σώμα μας μπορεί και θα θεραπευτεί μόνο του αν του προσφέρουμε τα κατάλληλα εφόδια (όπως σωστή διατροφή, άσκηση και θετική εμφάνιση). Αν θέλετε να κρατήσετε ένα μόνο πράγμα από αυτό εδώ το άρθρο, ας είναι το εξής: Τα φάρμακα συχνά προκαλούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που δημιουργεί η ασθένεια που προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε. Και όσο πιο πολύ προσπαθείτε να «θεραπεύσετε» ένα πρόβλημα μετά από κάποιο άλλο με διάφορα φάρμακα, τόσο πιο βαθιά μπαίνετε στο λούκι.


Το άρθρο το πήρα από το:
SAFE Magazine ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ TA ΑΠΟΣΙΩΠΗΜΕΝΑ ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
http://www.etra.gr/information.php?info_id=7